W:So,Mike,you were born in England,but grew up in Canada.Have you been back to Europe?
M:Yeah,uh,I’ve been to Germany on a couple of occasions,but not to England.
1.Where did the man grow up?
W:We are going fishing tomorrow in the lake.Would you like to go with us?
M:I’m afraid I can’t.I have to go to the airport to meet my uncle.He is coming to see us from the United States.
2.Where will the man go tomorrow?
A.Go to the lake.
B.Go to America.
C.Go to the airport.
W:People always say that Chinese is very hard to learn.Sometimes I wish I were learning French or English.Maybe they’d be easier.
M:Maybe,but maybe not.It all depends on what language you already speak.
3.What language is the woman learning?
A.Chinese. B.French. C.English.
W:The black T-shirts are on sale.They are 50% off.
M:It fits perfectly.Great!I love a bargain.I’ll take it.How much is it?
4.What is the original price of the T-shirt?
A.It is 2.5 dollars.
B.It is 5 dollars.
C.It is 10 dollars.
W:What shall we do tomorrow,dear?
M:If it doesn’t rain,we’ll drive to the beach with Philip.
W:It will be fine.I just heard it on the radio.
5.How will the two speakers go to the beach tomorrow?
A.By bus. B.By car. C.On foot.
M:Mom,here’s my report card.
W:Let me see.You got an A in English.Great!But you got a C in both math and geography.Why?Were they difficult,Henry?
M:No.I didn’t spend enough time on them.
W:I know.You need to be serious about all of your subjects.OK?
6.What subject was Henry good at?
A.Geography. B.Math. C.English.
7.What is the relationship between the speakers?
A.Mother and son.
B.Sister and brother.
C.Teacher and student.
W:Guess what?My mother’s decided to go back to school.
W:Well,she always loved art,but learned business administration at college,because her parents thought it was difficult for an artist to find a job.
M:So she wants to study art now?
W:Yeah,oil painting.It’s been her dream for a long time.
M:It’s nice to return to learn what she loves.But,Kate,I still think old age should be about peace and relaxation.Hurrying to school every day and having to pass exams sound a bit too much for her.
W:You know,she retired last year and I’m leaving for the university soon.She needs to find something interesting to do.
M:Well,maybe,if it’s what she wants.
8.What has Kate’s mother decided to do?
A.Return to school.
B.Change her job.
C.Retire from work.
9.What did Kate’s mother study at college?
10.What is Kate’s attitude toward her mother’s decision?
M:Hi,Lucy!How was your weekend?
W:Great.You know we went mountain climbing in the forest park.The air was so different from the city,cool and fresh.
W:Yeah.There wasn’t a cloud in the sky.And we could see for miles from the top.What about you?What did you do?
W:Oh,yes,of course.I forgot you and Jenny are moving to a new house.It’s on Wednesday,isn’t it?
M:Yeah,two days after.I didn’t realize there were so many things to do.
W:Can I help out with anything?
M:Em,it’ll be nice if you could take care of Henry for a couple of days.
W:Oh,sure.No problem.You just focus on the move.
11.Where did the woman go at the weekend?
A.The city centre.
B.The forest park.
C.The man’s home.
12.How did the man spend his weekend?
A.Packing for a move.
B.Going out with Jenny.
C.Looking for a new house.
13.What will the woman do for the man?
A.Take Henry to hospital.
B.Stay with his kid.
C.Look after his pet.
W:Excuse me.Are you Mr Atkins?
M:Yes.You don’t know me,of course.I am not the teacher here.I just give oral exams here now and then.Don’t be nervous.
M:Now,sit down,please.I’m going to ask you a few questions.Then we’re going to have a short conversation in English.Do you understand?
W:Yes,of course I do.But may I ask you something first?
M:After the exam,please.Just focus on my question for a moment.First of all,why are you learning English?
W:Why am I learning English?
M:Yes,I mean what are you going to do with it?Are you going to be a teacher of English,or what?
W:Please stop just a second.I really must ask you something first?
M:Very well.If you insist.
W:Would you like a cup of coffee?
M:Pardon?What did you say?
W:You see.I’m one of the teachers here.I came to ask you if you’d like to have a cup of coffee.
14.What is the man doing?
A.Giving a lecture.
B.Giving a lesson.
C.Giving an oral test.
15.Who does the man take the woman for?
16.When does the man want the woman to ask questions?
A Before the exam.
B.During the exam.
C.After the exam.
17.What did the woman want to know?
A.If the man wanted to have coffee.
B.If the exam was over.
C.If she could attend the test.
Today we will talk about an expression from the famous book Alice’s Adventures in Wonderland.The book was published in 1865.The story is about a young girl falling,falling,falling…for a long time down a rabbit hole.When she finally lands,she finds herself in a strange world.
In this strange world are some of the most well-known characters in children’s literature.Many of them,and other expressions from the book,have found their way into American English.
The first character Alice meets is the White Rabbit.The White Rabbit is not your usual rabbit.First of all,he is wearing a vest and carrying a pocket watch.Running past Alice,he says,“I’m late!I’m late!For a very important date!No time to say hello or goodbye.I’m late,I’m late!I’m late!”
Alice chases after him,and that is where her adventures begin.In English,chasing a white rabbit means to chase the impossible,a dream.The White Rabbit is so strange that Alice cannot help but follow him.As she chases after him,she falls down the rabbit hole into Wonderland and begins her mysterious journey.
18.What is the White Rabbit carrying?
B.A pocket watch.
19.How is Alice’s journey into the Wonderland?
20.What is the speaker mainly talking about?
A.An English novel.
B.An English movie.
C.An English expression.
Explore Central Park,one of the largest city parks in the world and one of the most famous symbols of New York.Let’s have a look at its main sights.
Central Park is New York’s largest city park and one of the biggest in the world,with an area of 843 acres (about 3.4km2).This park is home to man-made lakes,waterfalls,grass and wooded areas.You will also find the Central Park Zoo,among other attractions in this greenspace of New York.
Besides being the city’s primary green lungs,Central Park is also a favorite spot for many New Yorkers.It is perfect for sunbathing,going for walks,or doing any outdoor sports.Something that we found curious is seeing so many people running with their babies in prams (婴儿车).
On Foot or by Bicycle
To get to know some of the wildest parts of Central Park we suggest walking.However,to get a general feel for the whole park,the best thing to do is hire a bicycle and enjoy the scenery.
If you decide to hire a bike,you will find lots of bike rental stores around Central Park that are not very expensive.
From 7 a.m.to 10 p.m.on weekends.
From 6 a.m.to 8:30 p.m.on weekdays.
Entry to the Park is free.But if you visit some parts like Central Park Zoo,you need to buy a ticket.
Subway:Line 5,6,7,A,B,C and D.
Bus:Line M1,M2,M3,M4 and M10.
Metropolitan Museum of Art (447 m)
Guggenheim Museum (564 m)
American Museum of Natural History (688 m)
Whitney Museum of American Art (1 km)
The Frick Collection (1.3 km)
21.What can we learn about the Central Park from the text?
A.It is home to lakes and waterfalls.
B.It is perfect for doing outdoor sports.
C.It is the largest city park in the world.
D.It is the most famous symbol of New York.
解析细节理解题。结合文章的第二段的“This park is home to man-made lakes,waterfalls,grass and wooded areas.”可知,选项A是把概念广义化了;第三段的“It is perfect for sunbathing,going for walks,or doing any outdoor sports.”可得出,选项B和文意一致;结合第二段的“Central Park is New York’s largest city park and one of the biggest in the world,with an area of 843 acres (about 3.4km2).”可看出选项C不符合文章意义。由第一段的“Explore Central Park,one of the largest city parks in the world and one of the most famous symbols of New York.”可知,中央公园是纽约最著名的标志之一。所以,选项D错误。故选B项。
22.Which one of the following things is free?
A.Hiring a bicycle.
B.Entrance to Central Park.
C.Visiting Central Park Zoo.
D.Going to the Metropolitan Museum of Art.
解析细节理解题。根据题干关键词:free,定位文章中的“Entry to the Park is free.”即可看出,选项B为正确答案。
23.Where can we find this text?
A.In a science report.
B.In a geography book.
C.In a fashion magazine.
D.In a travel guide.
It is every kid’s worst nightmare(噩梦) and six-year-old Jaden Hayes has lived it twice.First he lost his dad when he was only at the age of four and then last month his mom died unexpectedly in her deep sleep.
“I tried and I tried and I tried to get her awake,but…I just couldn’t,” said Jaden.
No one could imagine how heartbroken Jaden was.
But there’s another side to his sadness.Aside he first made public a few weeks ago when he told his aunt,Barbara DiCola,and now his guardian(监护人) after both his parents died,that he was sick and tired of seeing everyone sad all the time.And he had a plan to fix it.
“And that was the beginning of it,” said Barbara.“That’s where the adventure began.”
Jaden asked his aunt Barbara to buy a bunch of little toys and bring him to downtown Savannah,Georgia near where he lives,so he could give them away to anyone who will smile to him.“I’m trying to make people smile,” said Jaden.
Jaden targets people who aren’t already smiling and then turns their day around.He’s gone out on four different occasions now and he is always successful.Even if sometimes he doesn’t get exactly the reaction he was hoping for.
It is just so overwhelming to some people that a six-year-old orphan would give away a toy — expecting nothing in return — except a smile.
“My goal will be 33,000 smiles.I’ve finished a third already,” said Jaden.When asked if he thinks he can make that goal,he answered,“I think I can.”
24.What happened to Jaden when he was 6 years old?
A.He had a nightmare one night.
B.His father died unexpectedly.
C.He lost both his mother and his father.
D.His mother died suddenly in her deep sleep.
25.Who is Barbara DiCola?
A.She is Jaden’s new mother.
B.She is Jaden’s aunt and his guardian as well.
C.She is Jaden’s grandmother.
D.She is Jaden’s neighbour.
解析细节理解题。根据第四段的“Aside he first made public a few weeks ago when he told his aunt,Barbara DiCola,and now his guardian after both his parents died,that he was sick and tired of seeing everyone sad all the time.”可知,Barbara DiCola是Jaden的阿姨,也是他的监护人。故选B项。
26.Why did Jaden ask Barbara DiCola to buy him toys?
A.To sell them to the people in Savannah,Georgia.
B.To make some money.
C.To help those who were in trouble.
D.To make people smile.
解析细节理解题。根据倒数第三段第一句“Jaden targets people who aren’t already smiling and then turns their day around.”可知,Jaden让Barbara DiCola给他买玩具是为了让人们微笑。故选D项。
27.Which of the following words can be used to describe Jaden?
A.Caring and confident.
B.Rich and hopeful.
C.Pitiful and kind.
D.Hardworking and kind.
解析推理判断题。根据第一段可知,Jaden在六岁失去了母亲,很令人同情;以及倒数第三段的“Jaden targets people who aren’t already smiling and then turns their day around.”可知,Jaden让自己的阿姨给自己买玩具是为了让人们微笑,可知他非常善良。综上,故选C项。
Children should do housework.That’s a controversial idea,though not everyone will admit it.A few parents will declare that their children are too busy for housework.Many more of us assign housework,or say we believe in them,but the housework just doesn’t get done.
That’s a problem.For starters,housework is good for kids.Being a part of the routine work of running a household helps children develop an awareness of the needs of others,while at the same time contributing to their emotional well-being.
One small study,done over a period of 25 years,found that the best predictor for young adults’ success in their mid-20s was whether they participated in household tasks at age 3 or 4.Those early shared responsibilities extended to a sense of responsibility in other areas of their lives.
But for all that their help matters,few kids are doing much around the house at all.In a survey of 1,000 American adults,75 percent said they believed regular housework made kids“more responsible”.Yet while 82 percent reported having had regular housework growing up,only 56 percent of those with children said they required them to do housework.
Sports and homework are not get-out-of-housework-free cards.The goal,after all,is to raise adults who can balance a caring role in their families and communities with whatever lifetime achievement goals they choose.Housework teaches that balance.
What should you do when getting children to do housework?Accept no excuses.Don’t worry if you must repeat yourself again and again.If you’re spending more time getting the child to do this job than it would take to do it yourself,then you’re doing it right.Can an allowance help?Maybe.But if you’re trying to teach kids to share the responsibility of a home,paying them for routine housework is not the right message.
28.What is most parents’ problem with children doing housework?
A.They are against the idea.
B.They fail to put it into practice.
C.They doubt the possibility of it.
D.They are finding excuses for their children.
解析细节理解题。根据第一段中的“A few parents will declare that their children are too busy for housework.Many more of us assign housework,or say we believe in them,but the housework just doesn’t get done.”可知,对大多数父母来说,让孩子做家务存在的问题是他们没有把它付诸实践。故选B项。
29.Why does the author mention the small study?
A.To state the reasons for early success.
B.To give examples of some successful people.
C.To prove doing housework is beneficial.
D.To suggest kids take responsibility for their behaviour.
解析推理判断题。根据第三段最后一句“Those early shared responsibilities extended to a sense of responsibility in other areas of their lives.”可知文章在第二段介绍了孩子做家务的好处,第三段用一项研究具体阐释了第二段的内容。可知作者提到研究是为了证明让孩子做家务是有益的。故选C项。
30.According to the survey of American adults,how many of them used to do housework as children?
A.820. B.560. C.750. D.440.
解析细节理解题。根据第四段的“In a survey of 1,000 American adults…Yet while 82 percent reported having had regular housework growing up”可知,参与调查的1 000个人中,82%的人说自己成长过程中经常做家务,即有820人小时候常做家务。故选A项。
31.Why does the author write the last paragraph?
A.To criticize some irresponsible parents.
B.To discuss the impact of a good family atmosphere.
C.To advise parents to spend more time with their kids.
D.To offer parents some advice on assigning children housework.
解析推理判断题。最后一段的首句“What should you do when getting children to do housework?”是本段的主题句,作者在本段就“如何让孩子参与到家务事中”向家长提供了建议。可知作者写的最后一段是给父母一些关于分配孩子做家务的建议。故选D项。
Close to the North Pole,remote and rocky Plateau Mountain in the Norwegian archipelago of Svalbard seems an unlikely(不可能的)spot for any global effort to safeguard agriculture.In this cold and deserted environment,no grains,no gardens,no trees can grow.But at the end of a 130-meter-long tunnel cut out of solid stone is a room filled with humanity’s most precious treasure,the largest and most diverse seed collection—more than a half-billion seeds.
A quiet rescue mission(任务)is under way.With growing evidence that unchecked climate change will seriously affect food production and threaten the diversity(多样性)of crops around the world,the Svalbard Global Seed Vault represents a major step towards ensuring the preservation(保存)of hundreds of thousands of crop varieties.This is a seed collection,but more importantly,it is a collection of the traits(特点)found within the seeds:the genes that give one variety resistance(抵抗力)to a particular pest and another variety tolerance(忍耐力)for hot,dry weather.
Few people will ever see or come into contact with the contents of this vault.In sealed(密封的)boxes,behind many locked doors,monitored by electronic security systems,enveloped in below-zero temperatures,and surrounded by tons of rock,hundreds of millions of seeds are protected in their mountain fortress(设防的地方).Frozen in such conditions inside the mountain,seeds of most major crops will remain viable for hundreds of years,or longer.Seeds of some are capable of keeping their ability to grow for thousands of years.
Everyone can look back now and say that the Seed Vault was a good and obvious idea,and that of course the Norwegian government should have approved(批准通过)and funded it.But back in 2004,when the Seed Vault was first proposed,it was viewed as a crazy,impractical,and expensive idea.
We knew that nothing would provide a definite guarantee(保证).But we were tired,fed up,and frankly scared of the steady,greater losses of crop diversity.The Seed Vault was built by optimists who wanted to do something to preserve options so that humanity and its crops might be better prepared for change.
The Seed Vault is about hope and commitment(承诺)—about what can be done if countries come together and work cooperatively to accomplish something significant,long-lasting,and worthy of who we are and wish to be.
32.According to the passage,what’s the Seed Vault?
A.It’s a tunnel where the collected seeds are displayed.
B.It’s a stone room that contains the seeds of endangered crops.
C.It’s a seed gene bank that stores diverse seeds for future agriculture.
D.It’s a lab where researchers study how to keep the diversity of crops.
解析推理判断题。根据第三段中的“Frozen in such conditions inside the mountain,seeds of most major crops will remain viable for hundreds of years,or longer.Seeds of some are capable of keeping their ability to grow for thousands of years.”可知,大多数主要农作物的种子在山里被冻住,可以存活数百年,甚至更长时间。由此推断Seed Vault是一个种子基因库,为未来的农业储存多种种子。故选C项。
33.What does the underlined word “viable” in Paragraph 3 refer to?
A.Rare. B.Clean. C.Alive. D.Valuable.
解析词义猜测题。根据下文“Seeds of some are capable of keeping their ability to grow for thousands of years.”推断出上文的意思是在这样的条件下,大多数主要农作物的种子都能在山中存活数百年。viable“能存活的”。故选C项。
34.What is the third paragraph mainly about?
A.How the seeds are preserved.
B.Where people keep the seeds.
C.Why the seeds are protected.
D.What people do to study the seeds.
解析主旨大意题。根据第三段中的“In sealed boxes,behind many locked doors,monitored by electronic security systems,enveloped in below-zero temperatures,and surrounded by tons of rock,hundreds of millions of seeds are protected in their mountain fortress.”可知,这一段主要讲了种子是如何被保存的。故选A项。
35.We can know from the passage that .
A.the Seed Vault offers a solution(解决办法)to climate change
B.most countries took part in rescuing the seed varieties
C.the Seed Vault is sure to prevent the loss of crop diversity
D.many people considered building the Seed Vault unwise and crazy at first
解析推理判断题。根据第四段中的“But back in 2004,when the Seed Vault was first proposed,it was viewed as a crazy,impractical,and expensive idea.”可知,早在2004年,种子库被提出时,它被视为一个疯狂的、不切实际的、和昂贵的想法。故选D项。
All of us hope for success.In fact,it really isn’t that hard.36.
● Do well in school.
Try your best,listen to the teachers,do your homework,study,and get good grades.37. And a better education will help you to get a great job in the future.
● Do something good in your community.
If you like helping people,volunteer at a soup kitchen.If you love helping the environment,plant trees or pick up garbage.38. You’re making a big difference in the world,and above all,having lots of voluntary hours will make your resume (简历) more attractive!
Remember they’re there to help you be the best that you can be.Respect them and value their opinions,even if they annoy you sometimes.Keep in mind that they do the things because they care about you and want you to succeed in life.
● Have good friends to help you out!
Friends are there to support you and lift your spirits.40. And create a group of supportive,loving friends that can help you succeed in life.Find a few really good friends that will stick with you once you leave high school.
A.Do what you love.
B.Be nice to your parents and teachers.
C.Be with people who make you happy.
D.This could be your job for the rest of your life.
E.Doing so will help you get into a better university.
F.Even as a teenager,you can achieve success in your life.
G.When you help others,it will make you feel better about yourself.
40.C 根据上句lift your spirits可以判断C选项可以承接上文,选C项。
There was once a boy called Joseph Webb who always loved to show off how many friends he had at school.One day his 41 said to him,“Joseph,I bet you a big bag of popcorn that you don’t have as many friends as you think.I’m sure many of them are nothing more than companions.”
Joseph 42 the bet at once.However,he wasn’t sure how to test whether his schoolmates were real friends or not,so he asked his grandfather.The old man answered,“Wait a minute.” Then he left and 43 soon as if carrying something in his hands,but Joseph could see nothing there.
“Take it.It’s a very 44 chair because it’s invisible (看不见).It’s rather 45 to sit on,but if you take it to school and 46 to sit on it,you’ll activate (激活) its 47 and it’ll be able to tell who your real friends are.”
Joseph,brave and determined,set off for 48 with the strange and invisible chair.At break time he asked everyone to form a 49 ,and he put himself in the middle,with his chair.Having difficulty seeing it,Joseph tried to sit on it but he 50 the seat and fell straight onto his backside.Everyone around him had a pretty good laugh.
“Wait!Let me try again,”Joseph said.But again,he missed the seat, 51 more surprised looks and a few catcalls (尖叫,喝倒彩).Joseph didn’t 52 and kept trying to sit on the magic chair.But he kept falling to the ground…until,suddenly he tried again but didn’t 53 .Looking around,Joseph saw three of his best friends holding him up. 54 ,many others he had thought of as friends had done nothing but make fun of him.And there,the show came to an end.Joseph understood that true friends were those who care for him,and not just the 55 that happened to be passing by.And someone who took joy in his misfortunes(不幸) was even less of a friend.
解析根据下文“However,he wasn’t sure how to test whether his schoolmates were real friends or not,so he asked his grandfather.”可知,一天,他的爷爷对他说:“约瑟夫,我跟你赌一大袋爆米花,你的朋友并不像你想象的那么多。”故选C项。
解析根据下文“But again,he missed the seat”可知,因为很难看到椅子,约瑟夫尽力想坐在椅子上,不但没坐到座位上,却径直倒在地上。故选A项。
52.A.sort out B.watch over
C.turn down D.give up
I am now on my year abroad in Germany as part of my university course.At the 56. (begin) of my time here,I had the chance to meet so many new people and make lots of new friends.It is almost like 57.(start) a new life and can make you feel nervous and lonely at first.But I knew that when I moved to Germany I had to be open and friendly.This is 58.(certain) what I have done since moving here and I have made some great friends along the way.
Next week a friend of 59.(I) is moving to Spain for the next part of her year abroad.She will be living near a beach and have a lot of fun.But I am also 60.(concern) about her as she will have to start a new life in another new country.She said that she 61.(want) to go back in time very much.
In order 62.(say) goodbye to her,a group of friends and I had a surprise party.We made her a scrapbook (剪贴簿) with photos and memories of her time here so 63.she could take it along!We hope that she has 64.wonderful time in Spain and that she will get along well 65.her new classmates and settle into her new home.
56.beginning 考查名词。at the beginning of …意为“在……刚开始的时候”。故填 beginning。
60.concerned 考查过去分词。be concerned about意为“关心,挂念”。故填concerned.
61.wanted 考查一般过去时。由She said that可知,此处表示过去发生的事情,应用一般过去时,故填wanted。
62.to say 考查固定结构。in order to do …意为“为了做……”。故填to say。
63.that 考查连词。so that引导目的状语从句,表示“以便”。故填that。
64.a 考查不定冠词。have a wonderful time意为“过得开心”。故填a。
65.with 考查介词。get along well with …意为“与……相处融洽”。故填with。
Dear Sir or Madam,
Dear Sir or Madam,
I’m Li Hua,a middle school student from China.I read the announcement of the summer camp that you have posted on the Internet and I am interested in it.I know that you welcome students from different countries and I’d like to take part in it.I’ve been learning English for 10 years,and I speak fluent English.What is more,I’ll be able to tell students from other countries about China and learn about their countries as well.I hope I will be accepted as a member of your summer camp.
Looking forward to your reply!
There are a few ways to improve math skills,however,which can make this subject less daunting(使人畏缩的).First,when doing math homework or other assignments(任务),it is important to take the time to work through each problem and try to understand the larger concepts(概念) that are related to it.Asking your math teacher for help is also necessary in some situations.What’s more,looking for ways to practice math in everyday life can be a good way to improve math skills.
Taking notes in class and completing homework as it is assigned are the best ways to improve math skills.When doing homework,it is important to check the answers and make sure that they are correct,or to go back through the assignments after they are returned to see where mistakes were made.Do not just look at the mistakes and move on;instead,see what was done incorrectly,and rework the problem correctly.This will help to enforce(加强) the concepts,and make them easier to use and understand in the future.
Some people will need extra help to improve math skills.Getting help from a one-on-one math tutor can be a great way to do this.If this is not possible,getting a study guide or a computer game designed to teach the math skills being taught can be of great help as well.Besides,computer games are fun for many people,and kids may be more likely to spend time in playing them and learning math skills at the same time.
Because practice and repetition is so important in this subject,another way to improve math skills is to look for ways to use math in everyday life.For example,trying to quickly figure out a restaurant tip or the change when checking out in a store is an excellent way to do this.It takes a large number of people much time to improve math skills,but it is important to be patient and stick with it,because many of these skills are very important in everyday situations,such as keeping track of finances and preparing income tax forms.
For a lot of people,math can be a challenge in school and in adult life.Math problems should be dealt with in a proper way.(要点1) The best way is to take notes in class and complete homework as assigned.(要点2) Another way is to ask for extra help.You can learn math through a study guide,such as a math tutor or a computer game.(要点3) The last way is to put math in practical use.(要点4)