W:Would you like to go to my friend’s birthday party with me tomorrow,Ted?
M:I wish I could,but I can’t go anywhere tomorrow because I have to be at a conference.
1.What does the man mean?
A.He will attend the woman’s party.
B.He must stay at home tomorrow.
C.He will be having a meeting tomorrow.
W:David said he would quit his job at our school.
M:Really? Why would he do that?
W:His friend started a firm in London.She wanted David to help her.
2.Why would David quit his job?
A.To go back to school.
B.To work for his friend.
C.To start his own firm.
M:Jane,I’m going out for a while.
W:But you have an appointment with Mr Douglas at three o’clock.
M:Well,please make it another day.
3.What does the man tell Jane to do?
A.Postpone his appointment.
B.Meet Mr Douglas.
C.Return at 3 o’clock.
M:How did your dancing lesson go today?
W:Exciting!But it was hard work.I really need a rest now.
M:Yeah,I can see that.Go and get relaxed.
4.How does the woman feel now?
A.Relaxed. B.Excited. C.Tired.
M:Let’s go to the movies at the Student Club at the weekend.
W:I’d like to,but I’m going to a lecture by Dr.Smith.Thanks anyway.
5.What is the woman going to do at the weekend?
A.Go to a lecture.
B.Go to the cinema.
C.Go to the Student Club.
W:Wow,this festival is tons of fun.
M:Yeah,I’m so glad we came here.
W:Riding that spinning ride was a lot of fun!And I liked the ferris wheel,too.
M:You could see for miles and miles at the top!
W:It’s a good thing we’re not scared of heights.
M:Yeah.We should go to that concert stage later.
W:OK,I’ve been hearing some good music all day from there.
M:Festivals are so cool.
W:I agree.Let’s go see if we can find our friends.
6.Where does the conversation most probably take place?
A.In a concert hall.
B.In a theatre.
C.In a theme park.
7.What will the speakers do?
A.To look for their friends.
B.To take the ferris wheel.
C.To ride the spinning ride.
W:Hi,Sam.You look like you’re in a hurry.
M:I am.I’ve got to go and get some flowers.
W:Roses? Do you have a date tonight?
M:No,but you know my friend Julia,don’t you?
W:Sure,I used to be her neighbor.
M:Well,she hurt her back.
W:Oh,no.How did that happen?
M:She fell in the bathroom.
W:I hope it isn’t too serious.
M:Well,she’s going to be OK,but she has to stay in bed for a while.
8.Who does the man buy some flowers for?
9.What happened to Julia?
A.She hurt her back.
B.She hurt her foot.
C.She hurt her neck.
10.Where did Julia fall?
A.In the kitchen.
B.In the living room.
C.In the bathroom.
W:I’ve sent out the invitations for the dinner party,Darling.
M:That’s good.Now what should we do?
W:We’ve got to plan the menu.
M:Oh,that’s right.Do you have anything in mind?
W:I think I’m going to make the chicken salad we had at Pompa last time.Remember I asked the cook for the recipe?
M:Yeah,but did you forget that Linda doesn’t eat chicken?
W:Linda?Oh,my Gosh!I forgot to invite her!She’ll be mad at me.It just slipped my mind.
M:Well,it’s not too late yet.I’ll make a phone call.Don’t worry.
W:Thanks!I think I’m getting old!
M:Looks like you ARE!
11.What’s the possible relationship between the speakers?
A.Teacher and student.
B.Waitress and customer.
C.Husband and wife.
12.How will the man inform Linda of the party?
A.Write a letter.
B.Make a call.
C.Send an email.
13.What are the speakers talking about?
A.Preparations for the dinner party.
B.People to be invited to the party.
C.The restaurant to go to for the party.
W:Hey Mark.How’s it going?
M:Not too bad.I’m just deciding what I want to do for New Year.
M:Yeah,I can either go to my friend’s party or go to Times Square.
W:That’s cool,but I’ve heard Times Square was too crowded.
M:Interesting.But you heard some good things too?
W:Yeah,another friend of mine had a great time being one of those people.
M:That’s funny.I’ll have to make an educated decision.
W:Honestly,I think just getting together with friends is the best celebration.
M:Yeah,that’s true.What are you doing?
W:Having a few friends over to my house.
M:Oh,that sounds nice.
W:Yeah,it should be fun.Did you make any New Year’s resolutions?
M:I haven’t thought of any yet.Well hey,I have to go call my friend now.
W:Alright,I’ll see you in a little while.
14.How does one of the woman’s friends find Times Square?
A.It was very big.
B.It was very crowded.
C.It was very boring.
15.What does the woman think is the best celebration?
A.Getting together with family members.
B.Staying with friends.
C.Going out to play.
16.Who does the man have to call?
A.His teacher. B.His parents. C.His friend.
17.What are the speakers discussing?
A.New Year’s plan.
B.New Year’s party.
Today let’s talk about what to pay attention to if you plan to invite someone over to your house or if you are invited to a party.
When making an invitation,you should telephone friends,speak to friends yourself,or send out written notes.A written invitation should include the date,time,place,and a description of the occasion.
If you are invited to dinner at someone’s home,it is wise to arrive 10 minutes late.The host may need time to deal with many other things besides preparing the dinner.
Although some people think it is welcome,it is not necessary to bring flowers or gifts when you are invited to lunch or dinner,except on special occasions,such as a birthday.If you want to bring something,it should be small and simple,such as a book,a box of candy or a bottle of wine.
I hope this is helpful.Thanks for listening!
18.What should we do when we make an invitation?
A.Speak to our friends ourselves.
B.Ask others to tell our friends.
C.Wait for our friends to ask us.
19.When will we arrive if we are invited to someone’s house?
A.10 minutes earlier.
B.10 minutes late.
C.Half an hour late.
20.What does the speaker mainly talk about?
A.Invitations. B.Suggestions. C.Apology.
Beaches are not only great for lying on and doing water sports,and in fact one of the best ways of enjoying them is a classic beach walk.Here at iWantSun.Co.Uk,we’ve been searching the globe to find you the world’s best and most glorious beach walks,and here’s our pick of the top.
The Footpath of the Gods,Amalfi Coast,Italy
The name says it all really and it is fantastic to walk along this wonderful mountain coastal path,which offers some of the most striking views on the planet.The path begins at the town of Bomerano to charming Positano along the UNESCO World Heritage area of the Amalfi Coast.The whole walk will take you approximately four and a half hours to complete and pass over narrow rocky paths,past sheer cliffs and shining blue bays.
Sydney’s Great Coastal Walk,Australia
Sydney’s coastline is one of the most beautiful and diverse in the world.Here you have national parks,historic sites,steep cliffs,sparkling beaches and quiet bays all in one place.Sydney’s Great Walk runs all the way from Barrenjoey in the north to Royal National Park in the south and takes an incredible seven days to complete.However,if you’re not up to doing the full walk,then there are many different parts of the walk that you can do right in the city.Walking from the city’s famous Bondi Beach to the sweeping curve of Bronte Beach takes just an hour,which takes in some top scenery.
21.What does the author intend to tell us?
A.The wonderful beaches in the world.
B.The world’s best places for beach walks.
C.The beautiful beaches in Australia.
D.The ideal tourism resort for health.
解析细节理解题。根据第一段第二句“Here at iWantSun.Co.Uk,we’ve been searching the globe to find you the world’s best and most glorious beach walks,and here’s our pick of the top.”可知作者写这篇文章的目的是推荐几个全球最好的适合散步的海滩。故选B项。
22.When you arrive at the Amalfi Coast ?
A.you will be fascinated by the scenery.
B.you must be fed up with the footpath.
C.you can start walking from Positano.
D.you may be trapped in narrow rocky paths.
解析推理判断题。根据第二段第一句“The name says it all really and it is fantastic to walk along this wonderful mountain coastal path,which offers some of the most striking views on the planet.”可知Amalfi Coast提供了这个星球上一些最美丽的景色。故选A项。
23.What is special about Sydney’s Great Coastal Walk?
A.It starts from Royal National Park in the south.
B.It takes about more than five hours to complete.
C.It really has the longest coastline in the world.
D.It provides visitors a variety of great landscapes.
解析细节理解题。根据第三段中的“then there are many different parts of the walk that you can do right in the city.”和“Walking from the city’s famous Bondi Beach to the sweeping curve of Bronte Beach takes just an hour,which takes in some top scenery.”可知选D项。
If you’re a sports fan,you have definitely heard the word “hat trick”.
Based on a definition given by the Oxford Dictionary,a hat trick is essentially an achievement,by either the offensive or defensive player in a game,who achieves a performance by completing three goals,within a given time or within the fixed rules,completing which would earn you a “hat trick”.This could be the scoring of three goals,in games like soccer or the taking of three strikes like in baseball.But certain restrictions must be followed.
The word was first used in 1858 in the game of cricket.Back in those days,the fans would hold a collection of proceeds (收入) for any player who performs extraordinarily in a game,and that collection is awarded to the player.So when a bowler named H.H.Stephenson took three wickets (板球中的三柱门) in a row with three successive balls,the observers bought a hat and gifted it to him along with one of the three balls,which later spread to other sports events like soccer and became a tradition.
So,we covered the “hat” bit.But what about the “trick”?Back in the 19th century,magicians performed the famous hat trick that included pulling rabbits and doves out of a top hat.That became known as the “Hat-Trick”.
Now let us see what meaning it took on in soccer (football).
● In soccer,a player scoring three goals in a single game at any point of time is known as a hat trick.Any goal scored in a penalty shootout (点球) is not added towards a hat trick,but shots taken in added time and extra time still count.
● A player who achieves this is awarded.
● A “perfect hat trick” is a type of hat trick where the individual player scores one goal with his left foot,one with his right,and one as the result of a header.This can be achieved in any order.
● Three successive goals by a player is called a “perfect hat trick”.
24.The author may agree that in the 19th century .
A.the Oxford Dictionary gave the definition of a hat trick
B.the word of a hat trick was first used in a game of cricket
C.the fans began to hold a collection of proceeds for players
D.rabbits and doves became a must in a magic performance
解析细节理解题。根据第三段中的“The word was first used in 1858 in the game of cricket”可知答案。
25.What does Paragraph 4 mainly deal with?
A.The definition of a hat trick.
B.The usage of a hat trick.
C.The hat of a hat trick.
D.The origin of a hat trick.
解析主旨大意题。根据该段的“So,we covered the ‘hat’ bit.But what about the ‘trick’?”以及“That became known as the ‘Hat-Trick’”可知,上一段讲清楚了“帽子”的由来,本段谈到的就是“hat trick”的起源。
26.What will a football player be awarded with if he scores a hat trick?
A.A penalty shootout.
B.The extra time.
C.The match ball with a hat.
D.The outcome of the match.
解析推理判断题。根据第三段可知,在板球比赛中,H.H.Stephenson上演了帽子戏法,根据“the observers bought a hat and gifted it to him along with one of the three balls,which later spread to other sports events like soccer and became a tradition.”可看出答案。
27.A perfect hat trick means three goals in a row are scored .
A.by using the same body part
B.by the same player
C.in a single half game
D.in the same half court
解析 细节理解题。根据最后一段中的“Three successive goals by a player is called a ‘perfect hat trick’”可知,此处的a player就是指同一个球员。
I was given the book Running on Faith written by Jason Lester as a birthday gift last month.After I started reading,I really couldn’t keep my eyes off it.It is always inspiring to read a story of someone who has gone through obstacles to reach his goals.
Jason Lester is a disabled (残疾的) extreme athlete.When he was twelve years old,a fast car ran a red light and hit him.Then he was sent into the hospital with twenty broken bones.
However,Jason loved sports and he still wanted to be a good athlete.He began running and taking part in duathlons( 铁人两项) in high school.Years later in 2004,he decided to start training for the Ironman,and has competed in many extreme races since then.In 2008,Jason became the first disabled athlete to complete the Ultraman (320 miles of biking,swimming and running),and it led him to an ESPY award (奖项) for Best Male Athlete with a Disability in 2009.
If you are in a bad situation and don’t know what to do now,Running on Faith is a good book for you.If you love running and want to reach some race goals,this book is good for you,too.Anyway,this book is worth reading for everyone who loves reading and wants to turn dreams into reality.
【语篇解读】这是一篇记叙文。文章主要记叙了作者在Jason Lester写的Running on Faith一书中了解到:因为车祸造成了残疾的Jason Lester通过坚持不懈的努力,最终成为一名优秀的运动员的故事,觉得很鼓舞人心,也推荐想把梦想变成现实的人阅读这本书。
28.What does the underlined word “obstacles” in Paragraph 1 mean?
解析词义猜测题。结合上文“It is always inspiring to read a story of someone who has gone through”以及下文to reach his goals可知一个人为了实现目标而经历重重困难的故事总是令人鼓舞的。可知划线单词意思为“困难”。故选C项。
29.What happened to Jason Lester when he was 12?
A.He ran a red light and got injured.
B.He was seriously hurt in the accident.
C.He lost the courage to be an extreme athlete.
D.He decided to play baseball after the accident.
解析细节理解题。根据第二段中的“When he was twelve years old,a fast car ran a red light and hit him.Then he was sent into the hospital with twenty broken bones”可知12岁时,Jason Lester在事故中受了重伤。故选B项。
30.What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A.Taking part in duathlons.
B.Training himself in running.
C.Competing in many extreme races.
D.Completing the Ultraman.
解析词义猜测题。结合上文“In 2008,Jason became the first disabled athlete to complete the Ultraman (320 miles of biking,swimming and running)”及下文“led him to an ESPY award (奖项) for Best Male Athlete with a Disability in 2009”可知贾森成完成了Ultraman使得他在2009年获得ESPY最佳残疾人男运动员奖。故可知it此处指代“完成Ultraman”,故选D项。
31.Why does the author write the last paragraph?
A.To show how dreams can come true.
B.To explain why Running on Faith is popular.
C.To recommend reading Running on Faith.
D.To explore the way to be a good athlete.
解析根据最后一段“If you are in a bad situation and don’t know what to do now,Running on Faith is a good book for you.If you love running and want to reach some race goals,this book is good for you,too.Anyway,this book is worth reading for everyone who loves reading and wants to turn dreams into reality.”可知作者写这一段是为了建议读者阅读Running on Faith。故选C项。
What are martial (武术的)arts and swordsmen like?To most Chinese,the answer to this question can be found in the works of the novelist Jin Yong,whose real name was Zha Liangyong,died in Hong Kong,China,aged 94.The news soon spread all over Chinese mainland,where he inspired a generation,guiding them into the world of Wuxia,namely,swordsmen.
In his books,readers can learn about Chinese calligraphy(书法),painting,music,medicine and wine.He was the most successful writer in popularizing traditional Chinese culture.Chinese people had a deeply-rooted admiration for noble qualities and love for the country.So he won many people’s hearts.Many people are fond of watching films and TV dramas adapted from his books,which influenced many people’s personality and value.
Jin’s influence knew no national boundary.No matter in New York,Singapore or Vancouver,where there are Chinese,there are his readers.His death marks the end of an era for martial art novels.We can hardly expect to see other writers with such influence and artistic achievement as him.
In terms of writing technique,Jin borrowed from Western plays.Some of his plots were just like ancient Greek tragedy.For instance,in his Demi-Gods and Semi-Devils (《天龙八部》),the hero was like a tragic figure in Greek mythology.Writers in the West created new worlds like the one in The Lord of the Rings or Harry Potter.If there is an imagined world in China,that is the world with martial arts and swordsmen Jin wrote for us.
32.How does Jin influence his readers?
A.By making films and TV dramas.
B.By making his readers read his books.
C.By making his readers love for country.
D.By making traditional Chinese culture popular.
解析细节理解题。根据第二段第二句“He was the most successful writer in popularizing traditional Chinese culture.Chinese people had a deeply-rooted admiration for noble qualities and love for the country.So he won many people’s heart.(他在推广中国传统文化方面是最成功的作者。中国人崇尚高贵的品质和爱国之情。因此他赢得了人们的心。)”可知,金先生是靠传播中国传统文化影响了他的读者。故选D项。
33.What can we learn from Paragraph 3?
A.Jin knew no national boundary.
B.Other writers can get achievement as him.
C.An era of martial art novels was ended as he died.
D.People live in foreign countries are his readers.
解析细节理解题。根据第三段第三句“His death marks the end of an era for martial art novels.”可知,他的逝去标志着一个武侠小说时代的终结。故选C项。
34.By which did Jin make his writing technique better?
A.Chinese novels. B.Western plays.
C.Greek tragedy. D.Greek mythology.
解析细节理解题。根据最后一段第一句“In terms of writing technique,Jin borrowed from Western plays.”可知,他借鉴了西方戏剧,让他的写作技巧更上一层楼。故选B项。
35.What can be a suitable title for the text?
A.The Basic Introduction of Jin’s Life
B.Jin’s Writing Technique of His Books
C.Jin’s Making Martial Arts and Swordsmen Better
D.The World of Jin’s Martial Arts and Swordsmen
If you have ever done competitive sports,you will know that starting a new season means a lot of hard work and practice. 36 Here are a few ways to make sure that you’re ready for the first day.
37 Schedule specific workout times during the week to help you stick with it.Ask your coach,gym teacher or trainer for some advice before writing your plan.Besides,write down how long you have worked out and what activity you have done.
Ask your coach if you aren’t sure what you need.New equipment can be expensive,so think about using some second-hand equipment if it’s available.Brothers,sisters and friends can be great sources of used equipment. 38 You can ask your coach to take a look at it before the first day of practice.If you are a returning player,take out all your equipment,try it on and make sure that it still fits and works.
39 Sports camps can help new and experienced players brush up on skills before the season starts.College players,coaches or other professionals usually teach in the camps.Many schools and colleges offer various sports camps during the summer and on the weekend during the school year.
Your school or team will probably require a physical check before allowing you to participate.Because everyone needs to get checked at the beginning of the season,doctors tend to be busy those times of the year.Therefore,set up an appointment with the doctor earlier. 40
A.Set realistic goals.
B.You can also consider a sports camp.
C.Just make sure that it’s very clean and safe to use.
D.It’s also normal to feel a little nervous about starting.
E.Making the team and getting in shape are great goals.
F.Start by writing an exercise plan if you don’t have one.
G.That can give the doctor plenty of time to fill out your paperwork.
36.D 根据上文的“…starting a new season means a lot of hard work and practice”可知,D项和上文构成递进关系。
37.F 根据下文的“before writing your plan”可知,本段介绍的是开始之前要制定一个计划,所以选F项。
38.C 上文提到“used equipment”,C项“确保器械干净,使用安全”可承接上文。
39.B 根据下文的“Sports camps can help…”可知,本段介绍的是参加体育训练营,所以B项可作为主题句。
40.G 根据上文的“set up an appointment with the doctor earlier”可知,G项中的“the doctor”有同词复现,且能承接上文。
Susannah was a shy but clever girl.She had worn 41 for as long as she could remember.And again,for as long as she could remember,some of her classmates had always made fun of her.The worst thing was that Lewis 42 her “Four Eyes”.She acted like she didn’t 43 ,but in fact Susannah couldn’t stand it.
One day,the class went on a school outing to 44 some famous caves.The children were walking towards the caves,while Lewis 45 .While falling,he got 46 of Susannah,who walked next to him,and both 47 down the hole.
They landed in a dark cave.Susannah and Lewis shouted for 48 ,but no one came.The next morning they still hadn’t been found and Lewis continued shouting for help,but no 49 and he started feeling 50 .
It must have been noontime,because Susannah 51 that the ray of light just landed on the floor in front of her. 52 ,she took a piece of wood that had fallen into the cave,and,using her glasses as a magnifying(放大) glass,she focused the ray of light onto the 53 .Now they had a torch(火把).Lewis watched with surprise and 54 and off they went to explore the cave.
It took them some time,and they had to burn quite a few torches,but finally they found a way out.On top of hugs and cries of 55 ,Lewis gave Susannah his heartfelt thanks.
A child will not feel comfortable doing sports at the playing field on a cold winter’s day.But school sports help 56. (child) in their academic studies in years to come.57. (research) said other activities such as music or religious activities were not as 58. (benefit) for attention as taking part in a game lesson.The difference in academic ability was noticeable even at age ten,with those 59. had taken part in sports since the start of junior school far 60. (well) than those who hadn’t.
The Canadian study made a search on some children.Professor Linda Pagani said:“We worked with information 61. (provide) by parents and teachers to compare kindergarteners’ activities with their classroom activities as they grew 62. .By the time they reached the fourth grade,kids who played structured sports were 63. (clear) better at following instructions and 64. (remain) focused in the classroom.There is something special to the sporting environment—perhaps the sense of belonging to a team or a special group with a common goal—that appears to help kids understand 65. importance of respecting the rules and honouring responsibilities.”
62.up 考查动词短语。grow up“长大”,是固定搭配。
Dear boys and girls,
Good health is essential to everyone,without which one can hardly live a satisfactory life.As students,when longing to learn better,we shall in the meanwhile act actively for good health.
Here are some of my suggestions.First,we’d better do more exercise such as playing basketball,running or swimming to build up our body.Second,we should have a balanced diet.Don’t eat too much meat or sugar but more vegetables and fruit.Third,we need enough sleep and rest,and we shouldn’t stay up late because it is bad for our health.Besides,keeping ourselves happy is also very important.I hope we are healthy and enjoy our life.
A young man and a young girl fell in love.But the man came from a poor family.The girl’s parents weren’t too happy.So the young man decided not only to please the girl but to please her parents as well.In time,the parents saw that he was a good man and was worthy of their daughters’ hand.
But there was another problem:The man was a soldier.Soon,war broke out and he was being sent overseas for a year.The week before he left,the man knelt on his knee and asked his lady love,“Will you marry me?” She wept happy tears,said yes,and they were engaged.They agreed that when he got back in one year,they would get married.
But tragedy struck.A few days after he left,the girl had a major vehicular accident.It was a head-on collision.When she woke up in the hospital,she saw her father and mother crying.Immediately,she knew that she must have been badly injured.
She later found out that she suffered brain injury.The part of her brain that controlled her face muscles was damaged.Her once lovely face was now disfigured.
She cried as she saw herself in the mirror.“Yesterday I was beautiful.Today,I’m a monster.” Her body was also covered with so many ugly wounds.Right there and then,she decided to release her fiancé (未婚夫) from their promise.She knew he wouldn’t want her anymore.She would forget about him and never see him again.
For one year,the soldier wrote many letters—but she wouldn’t answer.He phoned her many times but she wouldn’t return his calls.
But after one year,the mother walked into her room and announced,“He’s back from the war.” The girl shouted,“No!Please don’t tell him about me.Don’t tell him I’m here!”
The mother said,“He’s getting married,” and handed her a wedding invitation.
That was when the young man entered her room with a bouquet of flowers.
The mother said,“He’s getting married,” and handed her a wedding invitation. That is a big shock to her.Her eyes were fully filled with tears immediately.She couldn’t help shaking so that she didn’t look at the wedding invitation.She felt her heart in great pain.Then,the girl asked her mother to leave her room and lost in thoughts.The young man who once was her fiancé would get married with the other girl.She really hated the accident which made her injured.How poor she was!Thinking this,she burst into tears again.
That was when the young man entered her room with a bouquet of flowers. She was so shocked that she couldn’t believe it.The young man gently touched her face,saying “Dear,I really miss you.Why don’t you return my calls?The war stops me from keeping promise.Everything that needs for the wedding is ready.Now,young lady,would you like to marry me?” she cried again,but this time,she was filled with happiness.Finally she opened the wedding invitation,and it was her name that was written in it.How lucky she was!